Ce este electrostimularea musculară?

Electrostimularea este o procedură sigură și simplă prin care microcurenții sunt aplicați pe fibrele musculare ale zonei de tratament stimulându-i și făcându-i să lucreze. Această stimulare creaza o cerere uriașă de energie in muschi. Pentru a satisface această cerere, muschii utilizează grăsimile din imprejurimi ca și sursă de energie, arzându-le în același fel în care se ard in timpul unor exerciții obișnuite.O ședință de 45 minute de electrostimulare echivalează cu 6-8 ore de gimnastică fără întrerupere. Așa se face că efectele ședințelor de electrostimulare sunt vizibile imediat.Așa se face că efectele sunt vizibile imediat, uneori chiar după prima ședință pierzându-se între 1-4 centimetri (în cazul persoanelor cu un surplus mai mare de greutate).

electrostimulare
Care sunt beneficiile tratamentului prin electrostimulare?

Avantajul major al electrostimulării este dat de faptul că prin acest tip de tratament  se creează un echilibru,o armonie între zonele cu surplus mare de grăsime şi cele normale,ajungându-se la o siluetă agreabilă,contrar cazului in care alegem să scăpăm de imperfecţiuni printr-o metodă clasică de slăbire, prin dietă când s-ar obţine reducerea în volum ,dar slăbirea va apărea (în mod frecvent) în zonele în care nu  ne dorim,cum ar fi faţa,sâni,umeri şi mai puţin  dacă nu chiar deloc ,în locurile în care ne-am dori ,respectiv coapse,fese,gambe,abdomen superior,abdomen inferior.

  • redă fermitatea și tonusul muscular
  • remodelează corpul și reduce circumferința zonelor cu probleme
  • stimulează metabolismul și ajută la scaderea în greutate – combinată cu dieta si stil de viață sănătos
  • micșorează stratul adipos, înlăturând grăsimea nedorită din zonele problematice
  •  ajută la eliminarea celulitei
  •  mărește capacitatea de absorbție a nutrienților de catre piele
  •  accelerează circulația sangvină
  • contribuie la mobilitatea musculară după intervenții chirurgicale sau atrofii musculare
  • contribuie la creșterea forței și masei musculare
Care sunt contraindicațiile electrostimulării?

O primă contraindicaţie este reprezentată de existenţa materialelor de osteosinteză la persoanele operate pentru fracturi ale membrelor, dar nu şi dacă aplicam electrozii la distanţă de materialul de osteosinteză. O altă contraindicaţie este în legătură cu viitoarele mămici aflate în primele luni de sarcină, recomandarea fiind să nu se aşeze electrozii la nivelul pelvisului şi al abdomenului inferior. Să nu uităm nici de copiii aflaţi în perioada de creştere, dacă ne vine ideea greşită de a amplasa electrozii la nivelul nucleilor de osificare. Se poate însă la distanţă, strict pe masa musculară.

De asemenea, mai pot reprezenta contraindicaţii persoanele cu cardiopatie ischemică, cele cu hipertensiune arterială, insuficienţă cardiacă, status postaccident vascular în stadiul acut, tulburările de sensibilitate cutanată, boala neoplazică sau statusul postneoplasm operat, în imediata vecinătate a locului unde a fost efectuată intervenţia, epilepsia, limitele extreme de vârstă, precum copiii sub 16 ani şi adulţii peste 65 de ani.